Due to the outbreak of the Covid-19 virus in Denmark, we've closed the shop temporarily. We still pack and ship the weborders on a daily basis.

Personal Data Policy

Vilken data registrerar vi om dig?

Alla besökande på Homowares hemsida blir registrerade om vilka sidor de besöker, vilken IP-adress de kommer från och vilken webläsare som används. Dessa data kan inte kopplas till dig som person.

När du besöker Homoware.se sparas det cookies på din dator. Dessa små textfiler är ofarliga och innehåller bara uppgifter om din order och raderas automatiskt av din webläsare - en specifikation på enskilda cookies finns på https://www.homoware.se/Sidor/Cookies/

Club Homoware

Om du väljer att anmäla dig till vårat nyhetsbrev direkt på vår hemsida får du ett mail med länk som du skall bekräfta. Först därefter är din anmälan till Club Homoware genomfört.

Väljer du att anmäla dig till vårat nyhetsbrev (Club Homoware) i samband med ett köp på hemsidan skall du aktivt välja anmäl. Du får därefter ett mail men det är inte nödvändigt att bekräfta denna så länge din beställning genomförs och betalas.

Så länge du är anmäld till Club Homoware sparar vi dina persondata, dvs. namn, e-mail och ev adress och telefonnummer om du har registrerat dessa, så att vi kan skicka våra nyhetsbrev till dig elektroniskt.

Du kan närsomhelst avanmäla dig från Club Homoware direkt från ett nyhetsbrev, via vår hemsida eller genom att kontakta vår kundservice på info@homoware.se

Vid avanmälan från Club Homoware anonymiserar vi dina uppgifter efter 6 månaders inaktivitet.

Köp hos Homoware

Väljer du att handla på homoware.se så har vi behov av att få ditt namn, din adress samt din e-mailadress för att kunna skicka orderbekräftelse/faktura och varorna till dig.

Dessutom kan du välja att lägga till ditt mobilnummer i ordern så att du kan få uppdateringar om dit paket via sms.

Data om själva ordern behåller vi i 5 år till hänsyn av bokföringslagen i Danmark, dock behåller vi datan så länge du fortsätter att handla hos oss, så att du har en komplett orderhistorik.

Din kunddata anonymiseras automatiskt när du inte har handlat hos oss på 2 år. Dock inte om du fortsatt är medlem i Club Homoware, då vill anomymiseringen ske först 12 månader efter avanmälan från Club Homoware.

När vi har anonymiserat din kunddata betyder det att du inte längre kan hittas i våra system och du kommer heller inte kunna logga in och se t.ex. din orderhistorik.

Häva köp hos Homoware

Väljer du att skriva in dina personliga upplysningar (namn, adress, e-mail) i samband med ett köp men ångrar dig, så anonymiserar vi automatiskt dina upplysningar efter 6 månader.

Vad använder vi dina data till

Vi använder dina data uteslutande till att behandla din beställning hos oss eller att skicka ett nyhetsbrev om du är medlem av Club Homoware. Vi registrerar endast de upplysningar som är helt nödvändiga för att kunna genomföra det avtal vi har med dig.

Tänk på att vid köp av vissa varor (oftast, men inte bara, fetishprodukter) på homoware.se så kan de betraktas som känsliga personuppgifter om de kan kopplas ihop med dina personliga uppgifter.

Vem har tillgång till dina data

Alla personliga uppgifter som kan kopplas till dig som person, dvs. namn, e-mail och mobilnummer, sparas i vårat system i krypterad form och endast anställda hos Homoware.se har tillgång till dessa data.

Allt data på homoware.se behandlas via SSL, dvs. krypterade internetförbindelser så att tredje part inte kan uppfatta vilka upplysningar du skriver in på vår hemsida.

Vem delar vi dina data med

För att kunna skicka dina varor till dig är vi tvungna att dela dina adressupplysningar med transportören (PostNord). De mottager dock inga upplysningar om vad som finns i försändelsen. Endast namn, adress, e-mail och telefonnummer så att du kan informeras om ditt pakets färd.

Om du har valt att betala med Klarna så delas information om paketets innehåll med ViaBill så att du kan få en korrekt faktura från Klarna AB.

Det är Homowares ansvar att säkra att dina uppgifter inte missbrukas. Därför ställer vi höga krav till våra partners när dina personupplysningar blir använda utanför Homoware. Vi ser därför till att våra partners garanterar att dina personupplysningar är skyddade.

Vi säljer aldrig dina personliga data till tredje part och ger endast din information vidare i de fall det är nödvändigt för att kunna ge dig service, t.ex. i förbindelse med en order eller skickande av ett nyhetsbrev.

Vem är ansvarig för dina data

HarinWeb/Homoware är ansvarig för att ta hand om dina data och vi gör allt i vår makt för att säkra att du känner dig så trygg som möjligt.

Datakontrollanten för användningen av data hos Homoware är Henning Flyngborg - kontakta honom via vår kundtjänst om du har ytterligare frågor om användningen av dina uppgifter.

Dina rättigheter

Rätten till insyn

Om du önskar att veta vilka upplysningar vi har registrerat om dig så har du rätt till insyn. Det betyder att du bara ska skriva till oss så sänder vi alla registrerade upplysningar till dig. Vi bekräftar mottagande av din önskan om insyn inom 3 vardagar och sänder upplysningarna inom 30 dagar.

Rätten till korrigering

Du har självklart rätt att få rättat dina data om de är felaktiga. Det ordnas lättast genom att skriva till vår kundservice på info@homoware.se

Rätten till anonymisering

Du kan alltid be om att vi anonymiserar dina data. Isåfall ber vi dig att ta kontakt med vår kundservice på info@homoware.se. Vi bekräftar din önskan inom 3 vardagar och återkommer efter att anonymiseringen har skett, senast 30 dagar efter mottagandet av din önskan.

När vi anonymiserar data så blir all personlig data (namn, adress, e-mail, telefonnummer, mobilnummer) ändrat till dator-genererad smörja och det är inte längre möjligt att spåra data tillbaka till dig, varken för oss eller andra.

All anonymisering av dina data sker helt automatiskt när vi inte längre har behov för data för att kunna ge dig service. Om du önskar att bli anonymiserad i förtid bör du ta kontakt med oss.

Med hänsyn till dokumentation ska all kontakt gällande insyn, rättning och radering/anonymisering ske skriftligt till info@homoware.se

Klagomöjligheter

Om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med lagen, vänligen kontakta kundtjänst, så att vi kan åtgärda det.

Du har rätt att lämna ett klagomål till Datatilsynet om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personupplysningar. Du hittar Datatilsynets kontaktuppgifter på www.datatilsynet.dk

Frågor?

Om du har frågor om vår personuppgiftspolicy är du mycket välkommen att kontakta vores kundeservice

Våra kunder tycker att vi har branschens absolut bästa service.   Vi tror att vi alltid kan göra bättre!